15 Milyar Dolarlık Altcoin Merkeziyetsiz Ekosistem İçin Hazırlıklara Başladı

En büyük altcoinlerden biri olan Cardano (ADA), yakında tamamen merkeziyetsiz bir ekosistem kurmayı hedefliyor. Cardano'nun kurucusu Charles Hoskinson, yıllardır üzerinde çalışılan sürecin son aşamasına geldiklerini açıkladı.

Cardano’nun yol haritasındaki Voltaire döneminin son aşaması, bu ayın sonunda başlayacak ve Cardano Node 9.0 versiyonuna geçecek. Sistemdeki stake havuzu operatörleri, en güncel sürüme geçiş yapacak ve ardından yapılacak hard fork ile Voltaire dönemine geçilecek. Bu geçiş tamamlandığında, Cardano blockchain’i artık IOHK firması tarafından değil, tamamen topluluk üyeleri tarafından yönetilecek.

Charles Hoskinson, "Cardano Node'un haziran ayında 9.0’a ulaşacağını ve bu sayede Cardano’nun Chang fork’una hazır olacağını" belirtti. Ayrıca, "Cardano’yu Voltaire Dönemi’ne taşıyacak bir hard fork yapılabileceğini" ekledi. Hoskinson, Cardano'nun en gelişmiş blockchain yönetişim sistemine, yıllık bütçeye ve hazineye sahip olacağını ve topluluğun bilgeliği ile yönlendirileceğini vurguladı.

Voltaire’in ilk aşamasında CIP 1694 kodlu tasarı uygulamaya girecek ve Cardano (ADA) sahipleri, Cardano’nun gelişimine katkıda bulunacak konularda oy kullanabilecekler.