160 Milyar Dolarlık Varlık Yöneticisi Victory Capital, Nasdaq ile İş Birliği İçerisinde Kripto Piyasasına Giriyor

Yönetimi altında yaklaşık 160 milyar dolarlık varlığa sahip bir varlık yönetim şirketi olan Victory Capital, kripto para piyasasına giriş yaptığını duyurdu.

9 Haziran Çarşamba günü kripto para piyasasına girme planlarını açıklayan Victory Capital, 30 Nisan itibariyle yönetimi altındaki 157,1 milyar dolarlık varlığa sahip, çeşitlendirilmiş küresel bir varlık yönetimi firmasıdır. Firma, kurumlara, aracılara, emeklilik platformlarına ve bireysel yatırımcılara özel yatırım stratejileri sağlamaktadır.

Şirket, tamamına sahip olduğu yatırım danışmanı Victory Capital Management Inc.'in kripto para piyasasına girme planlarından önce Nasdaq ve varlık yöneticisi Hashdex Ltd. ile “özel anlaşmalar yaptığını” söyledi ve şunları ekledi:

“Victory Capital, Nasdaq ve Hashdex tarafından ortaklaşa geliştirilen multi-coin bir kripto endeksi olan Nasdaq Crypto Index'e (NCI) dayalı olarak ABD yatırımcıları için özel fonların ve diğer araçların özel sponsoru olacak.”

Victory Capital, akredite yatırımcılar için NCI'yi izleyecek özel bir fon başlatmayı planlıyor. Ayrıca Nasdaq Bitcoin Referans Fiyat Endeksini ve Nasdaq Ethereum Fiyat Endeksini izleyen özel fonlar da sunacağını bildiriyor.