1inch Hibe Programı Kapsamındaki Proje Denet, 1inch Foundation'dan 100k 1INCH Token Hibesi Topladı

1inch Hibe Programı kapsamındaki proje DeNet, 1inch Foundation'dan 100k 1INCH token hibesi topladı ve merkezi olmayan bir depolama protokolünün geliştirilmesi için DeNet ekibine tahsis edildiği bildirdi. DeNet'in konsepti, dApp'leri depolamak ve barındırmak için kişisel bilgisayarlarda kullanılmayan disk alanını kullanmaya dayanmaktadır. Veri depolamayı kanıtlayan ilk akıllı sözleşme olan Proof-of-Storage sistemin çalışmasını kolaylaştırır. 2. 1inch Network'ün kurucu ortağı ve DeNet projesinin danışmanı Anton Bukov, şunları söyledi:

“Bu projeyi başlangıcından beri yakından takip ediyor ve danışmanlık yapıyorum. Ethereum veya Layer-2 gibi mevcut herhangi bir blokzincir üzerine inşa edilecek hafif, akıllı sözleşmeye dayalı merkezi olmayan bir depolama protokolü mümkün."

DeNet CEO'su Rafik Singatullin şu açıklamayı yaptı:

“Rakiplerinin aksine, DeNet merkezi olmayan bir ağda depolama çözümleri sunuyor. Üst düzey, ileri teknolojisi sayesinde veri depolama ve yönetim alanındaki ana sorunları çözme potansiyeline sahip.”

Ek bilgi olarak DeNet, Amazon, Google, Apple benzeri diğer büyük markalara bir alternatif sunmak amacıyla 2017'den beri merkezi olmayan depolama ve barındırma çözümleri geliştiriyor.