2021'in İlk Çeyrek Mali Sonuçlarını Açıklayan MicroStrategy, Bitcoin’lerini Tutmaya Devam Edecek

Halka açık en büyük bağımsız iş zekası (BI) şirketi olan MicroStrategy, 31 Mart 2021'de sona eren üç aylık dönemin (2021 mali yılının ilk çeyreği) mali sonuçlarını açıkladı. Yayınlanan açıklamada, MicroStrategy’nin an itibariyle 91.000 adeti aşan Bitcoin’e sahip olduğu ve Bitcoin varlıklarını genişletmek için ilk çeyrekte 1 milyar dolardan fazla ek sermaye topladıkları belirtildi.

Açıklamanın devamında şunlar bildirildi:

“Kuruluşların dijital varlıkları bilanço yönetimlerine nasıl dahil edebileceklerini göstermek için kripto para birimi pazarındaki düşünce liderliğimizi kullandığımız çok başarılı bir “Şirketler için Bitcoin” parkuruna ev sahipliği yaptık. Hissedarlar için ek değer yaratmaya çalışırken ek Bitcoin almaya ve tutmaya da devam edeceğiz.”

İş zekası firması, bu yılın ilk çeyreğinde 2020'nin aynı dönemine göre %10,3 artışla 122.9 milyon dolar kazanç bildirdi. Ağustos 2020'den beri ana hazine rezervi için büyük miktarlarda Bitcoin alan MicroStrategy, şu anda toplamda 2.23 milyar dolarlık bir alım fiyatında yaklaşık 91.579 Bitcoin'e sahip.

Bitcoin’leri tutmaya devam edeceklerini söyleyen MicroStrategy CEO'su Michael J. Saylor, son çeyrek mali raporunda şunları söyledi:

“MicroStrategy’nin ilk çeyrek sonuçları, kurumsal analitik yazılım işimizi büyütme, Bitcoin satın alma ve tutma amaçlı iki yönlü kurumsal stratejimizin önemli bir hissedar değeri yarattığının açık bir örneğiydi.”