2022'de Yatırımcıların Yalnızca %0,53'ü Vergi İçin Kripto Paralarını Beyan Etti

İsveç merkezli kripto para vergi otomasyon platformu Divly'nin yakın tarihli bir araştırma raporunda küresel kripto para vergi ödeme oranının %0,03 ile %4,09 arasında değiştiği tespit edildi. En yüksek oran, kripto para yatırımcılarının %4'ünden biraz fazlasının varlıklarını beyan ettiği Finlandiya'da kaydedildi. Avustralya, kullanıcıların %3,65'i ile ikinci sırada yer aldı.

Avusturya, Almanya, Birleşik Krallık ve Norveç'te yatırımcıların %2,43 ila %2,75'i kripto para varlıklarını beyan etti. ABD'de ise kripto para vergisi ödeme oranı %1,62 olarak tespit edildi.

Avrupa Birliği, Aralık 2022'de İdari İş Birliği Direktifi'nde (DAC), borsaların kullanıcı verilerini yerel yönetimlerle paylaşmasını gerektirecek değişiklikler önermişti. Değişiklikler kabul edilirse, AB'deki yerel vergi makamlarının kripto para yatırımcıları üzerinde vergi ödemelerini zorunlu kılabileceği belirtiliyor. İngiltere de, önümüzdeki yıldan itibaren öz değerlendirme vergi beyannamesi formlarında kripto varlıklarının beyan edilmesini zorunlu kılmak istiyor. ABD'de de bu yıl kripto para vergilerinde bir artış görülebilir. Zira ABD Başkanı Joe Biden, 2024 için yeni bir bütçe planında kripto para vergilendirmesinde değişiklikler önermeye hazırlanıyor.