3iQ Bitcoin Fonu, Nasdaq Dubai’de Listelendi

Kanada'nın en büyük dijital varlık yatırım fonu yöneticisi 3iQ, halka açık Bitcoin Fonu’nu Orta Doğu'daki büyük bir pazarda listeleyerek küresel yatırımcılara erişimini genişletiyor.

3iQ, Nisan 2021'de Nasdaq Dubai'de Bitcoin Fonu'nun listelenmesi için düzenleyici izin aldı ve ikinci çeyrekte ticarete başlamayı planladığını duyurdu. 3iQ Başkanı ve CEO'su Frederick Pye, şirketin fonu listelemek için Singapur, Tayvan, İsveç ve ABD'deki diğer borsalarla da görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Pye daha önce yaptığı açıklamada, yeni listelemenin Orta Doğu'nun ilk endeksli dijital varlığa dayalı fonunun ortaya çıkışına işaret ettiğini belirtti. Pye, BTC fiyatı konusunda gayet iyimser yorumlarda bulunarak şunları söyledi:

“Bu yıl ne olursa olsun, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağına inanıyorum. Dün Bitcoin 32.000 dolardan kapandı ve bu sabah 34.000 dolardan açıldı, bu nedenle dünden beri Bitcoin fiyatında yaklaşık yüzde beşlik bir patlama yaşadık. Umarım Nasdaq Dubai’nin ilk gününde iyi bir hamle yaparız."