Aave, Kurumsal Defi Platformu Aave Arc'ı Önümüzdeki Haftalarda Piyasaya Sürecek

CEO Stani Kulechov'a göre, DeFi kredi platformu Aave, yaklaşmakta olan kurumsal DeFi platformunu Aave Pro'dan Aave Arc'a değiştirdi. Aave Arc ile birlikte gelen yeni kararlar, kurumları merkeziyetsiz finans (DeFi) endüstrisine dahil ederek temsil amacıyla alındı. Platformun Temmuz ayındaki ilk tahmini lansmanını kaçırması muhtemel olsa da, son tarihin çok uzak olmayacağı yetkililerce bildirildi.

DeFi protokolü Aave, token sahiplerinin likidite havuzlarına para yatırmasına izin vererek çalışır. Diğer kripto kullanıcıları bu havuzlardan token ödünç alabilir (teminat koyarak) ve tokenleri faiziyle birlikte geri öderler. Bu, belirteçleri ödünç verenler için bir getiri sağlar.

Aave Arc, hem borç verme hem de borç alma tarafında yalnızca müşterini tanı prosedürlerini geçen katılımcıların girebileceği özel fon havuzları sunacaktır. Verim açısından, katılım sınırlı olduğu için özel havuzlar, halka açık havuzlardan farklı getirilerle sonuçlanabilir. Ancak CEO Kulechov, hem özel hem de kamu havuzlarına erişimi olan katılımcıların aradaki farkı tahkim edebileceğini savunmaktadır. Bu, özel havuzların benzer şekilde yüksek faiz oranlarını korumasını sağlamaya yardımcı olabilir.