ABD Adalet Bakanlığı Kripto Varlıklara Dair Rapor Hazırladı

ABD Adalet Bakanlığı kripto varlıklara dair 58 sayfalık bir rapor hazırladı. Raporun giriş kısmında ABD Başsavcısı Merrick Garland’ın özetle şu ifadeleri yer aldı:

 "Dijital varlıkların küresel finansal sistemde artan kullanımının yatırımcılar, tüketiciler ve işletmeler için derin etkileri mevcut… Amerika Birleşik Devletleri ve ortaklarını dijital varlıklarla ilgili suç faaliyetlerini tespit etmek, soruşturmak, kovuşturmak ve bu teknolojilerin özelliklerinin hukuk önünde oluşturduğu benzersiz engellerin üstesinden gelmek için en iyi şekilde konumlandırmak için güçlü uluslararası kolluk kuvvetleri işbirliği gerekli olacaktır…”

Söz konusu raporda kripto para birimleri ve blokzincir kaynaklı dolandırıcılıklar yaşandığı takdirde tüm ülkelerin iş birliği yapması gerektiği vurgulandı. Bu tür dolandırıcılık vakalarında her ülkenin bilgi paylaşımında bulunmasının önemine dikkat çekildi.

Raporda ayrıca kripto varlık regülasyonlarının önemine de değinildi. Nitekim birçok yargı bölgesinde kripto paralar konusunda bulunan kanun boşluklarının bir an önce doldurulması gerektiği vurgulandı.