ABD, Çinli Bitcoin Madencilik Şirketine Yasak Getirdi

ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik risklerini gerekçe göstererek Çinli Bitcoin madencilik şirketi MineOne'ın faaliyetlerini yasakladı.

13 Mayıs Pazartesi günü ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Biden'ın talimatıyla alınan bu kararın detaylarına yer verildi. Karar, Warren Hava Kuvvetleri Üssü yakınlarındaki Çinli madencilik şirketi MineOne'ın operasyonlarının durdurulmasını içeriyor.

Hazine Bakanı Janet Yellen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugünkü yasaklama emri, Başkan Biden’ın ABD’nin ulusal güvenliğini koruma konusundaki kararlılığını gösteriyor. CFIUS’un yabancı yatırımların ulusal güvenliğimize zarar vermemesini sağlama rolünün de altını çiziyor, özellikle hassas ABD askeri tesislerine yakın ve özel ekipman ve teknolojileri içeren işlemlerle ilgili olarak Çin Komünist Parti’si ile bağlantıları var.” dedi.

MineOne, 2022 yılında Hava Kuvvetleri Üssü'ne birkaç kilometre mesafede bir arsa satın alarak burada Bitcoin madenciliği yapacağını duyurmuştu. Bu hamle, ilk günden itibaren ulusal güvenlik tehdidi olarak tartışmalara yol açmıştı. Yetkililer, YZY Capital Holdings yönetimi altındaki şirketin, Çinli iş adamı ve Komünist Parti üyesi Yuan Qian tarafından kontrol edildiğini vurgulamıştı.