ABD’de Cumhuriyetçiler CBDC’ler İçin Adalet Bakanlığı’na Mektup Gönderdi

ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yer alan Cumhuriyetçiler, ABD Adalet Bakanı Merrick Garland'a bir mektup göndererek ABD'nin bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarması için mevzuatın gerekli olup olmadığına ilişkin Adalet Bakanlığı'nın değerlendirmesini paylaşmasını talep etti.

Komitedeki kıdemli Cumhuriyetçiler, Ranking Member Patrick McHenry, R-N.C., Rep. French Hill, R-Ark. ve komitenin diğer kıdemli üyeleri, Garland'a bir mektup göndererek CBDC için mevzuatın gerekli olup olmadığı konusundaki görüşünü sordu. Mektup, Biden yönetiminin olası bir merkez bankası dijital para birimini inceleyen bir dizi dijital varlık raporu yayınlamasından haftalar sonra geldi.

Mektupta özetle şu ifadeler yer aldı:

"ABD Merkez Bankası Dijital Para Birimi'nin Federal Rezerv ve para politikası araçları üzerindeki etkisini; mevcut ödeme sistemimiz üzerindeki potansiyel riskleri; özel sektör rekabeti ve inovasyonu; Amerikalıların mahremiyeti, sivil özgürlükleri ve güvenliği üzerindeki etkisini inceleme çabalarını takdir ediyoruz. Ancak, yetkilendirme mevzuatının gerekli olup olmadığının tartışılması için uygun yer yasama organıdır."