ABD’de Hamilton Projesi Tamamlandı

ABD’de Boston Federal Rezerv Bankası ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) dijital dolar odaklı CBDC araştırma faaliyetlerini sonlandırdığını duyurdu. Boston FED’in MIT'nin Dijital Para Birimi İnisiyatifi ile CBDC üzerine yaptığı çalışma Hamilton Projesi olarak biliniyor.

Bostan FED ve MIT iki yıl boyunca Hamilton Projesi ile varsayımsal bir ABD dijital doları merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) teknik yönlerini inceledi. Boston FED Başkan Yardımcısı Jim Cunha, projenin sona erdiğini duyurduğu açıklamada, "Hamilton Projesi, paranın herkes için nasıl daha iyi çalışabileceğine dair daha derin bir anlayışa yönelik çok önemli erken adımlar attı." ifadesini kullandı.

Şu anda sona eren projenin, yeni teknolojiler ve ABD para birimi ile ilgili gelecekteki herhangi bir politika kararı konusunda en başından beri "agnostik" olduğunu söyleyen Cunha, bunun yerine projenin CBDC'leri yönetmek ve aktarmak için kullanılabilecek farklı teknolojilerin yeteneklerini ve sınırlamalarını daha iyi anlamaya odaklandığını vurguladı.