ABD’de Henüz Kabul Edilen Bir ETF Yokken Kanada’daki ETF’lerin Yönetim Altındaki Varlıkları 1.3 Milyar Doları Geçti

Kuzey Amerika'da piyasaya sürülen ilk Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) olan Purpose Investments’ın ETF’si, yönetim altındaki varlıklarının (AuM) lansmandan iki aydan kısa bir süre sonra 1.1 milyar dolara yükseldiğini duyurdu. Kanada'da Purpose’dan kısa bir süre sonra piyasaya sürülen iki Bitcoin ETF’si de aynı dönemde AuM’larının yaklaşık olarak toplam 200 milyon dolara yükseldiğini bildirdi ve bu sayede Kanada’nın toplam Bitcoin ETF’lerinin net değeri 1.3 milyar doları geçti.

Purpose Bitcoin ETF’si, Şubat ayının sonlarında piyasaya sürüldü ve ilk gününde yaklaşık 100 milyon dolarlık bir işlem hacmi üretti. Sonrasında ETF, ilk haftasında yönetim altındaki varlıklarda 500 milyon dolardan fazla büyüme elde etti. Sonraki haftalarda da iki ETF daha piyasaya çıkarıldı.

Çok sayıda Amerikan firması Bitcoin ETF'leri için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuruda bulundu. Bununla birlikte, bugüne kadar ABD’de hiçbir fon onaylanmadı. Galaxy Digital, SkyBridge Capital ve Fidelity gibi büyük firmalar son aylarda ETF başvurusu yaptı fakat bu başvurulara henüz bir onay gelmedi.