ABD’deki Ara Seçimler Kripto Para Sektörünü Nasıl Etkiler?

ABD'li seçmenler, dünyanın en büyük ekonomisinde güç dengelerini değiştirebilecek ara seçimler için sandık başına gitti.

Amerikalılar, bulundukları eyaletlerdeki valilik ve diğer yerel pozisyonların yanı sıra Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin tamamı, Senatodaki 100 sandalyenin de 35'i için oy verdi.

Şu an için hem Temsilciler Meclisi’nde hem de Senato’da Demokratların çoğunluğu olsa anket sonuçları Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ni yeniden ele geçirebileceğini gösterirken Meclis'in üst kanadı Senato'da ise çoğunluğun kimde olacağı belirsizliğini koruyor.

Ülkede enflasyonun son 40 yılın en yüksek seviyelerinde seyretmesi ve FED’in faiz oranlarını artırmasıyla birlikte, seçmenlerin endişelerinin standart dayanak noktalarından ikisi olan ekonomi ve istihdam konularına daha fazla odaklanılıyor; ancak kamuoyu yoklamaları kripto para birimlerinin de seçmenlerin radarına girdiğini gösteriyor. Nitekim Crypto Centre for Innovation tarafından Ekim ayında 1.200 seçmenle yapılan bir ankete katılanların %13'ünün kripto para birimlerine sahip olduğu ortaya çıktı.

Büyüyen kripto para sektörünün nasıl düzenleneceğini belirleme ihtiyacı, Demokratlar ve Cunhuriyetçilerin hemfikir olduğu birkaç konudan biri.

Ekonomi politikası danışmanı Global Macro Strategies'in Genel Müdürü Ben Emons, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar tarafından sunulan yasa tasarılarına atıfta bulunarak, Kongre'de kripto para birimi düzenlemesi için büyük bir ivme olduğunu söyledi. Emons Forkast'a verdiği bir demeçte, "Bence büyük olasılıkla, özellikle Meclis'te dolaşan tasarılar, sonuç ne olursa olsun hala aktif olarak tartışılacak ve muhtemelen oylanacak. Zira Meclis'te özellikle kripto para için düzenleme yapma konusunda gerçekten güçlü bir iki partili hareket var" dedi.