ABD Hükümeti, Bu Ay İkinci Bitcoin Müzayedesini Düzenliyor

ABD Genel Hizmetler İdaresi (GSA), bu ayın başlarında 0.7501 BTC'yi açık artırmaya çıkaracaklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta ise GSA, açık artırmaya çıkardıkları Bitcoin’in, piyasa fiyatının 9.000 dolar üzerinde satışını gerçekleştirdi. Devamında bir GSA temsilcisi, müzayede gelirlerinin diğer federal hükümet misyonları için kullanılmak üzere Hazine Bakanlığı'na gittiğini açıkladı.

Dün (24 Mart Çarşamba günü), ABD’de yapılan ilk Bitcoin müzayedesinin hemen ardından, yaklaşık 384.000 dolar değerinde olan 6.79’dan daha fazla Bitcoin’in açık artırmasının yapılmasının planlandığı bildirildi. 29 Mart'ta başlayacak olan açık artırma, 31 Mart saat 17:00'de sona erecek.

GSA temsilcisine göre, GSA Açık Artırma platformu aracılığıyla satılan ürünler, genellikle laboratuvar ekipmanı, uçak, gayrimenkul, el konulan mülkler veya yabancı hükümetlerden gelen hediyeler gibi fazlalık olan federal mülklerdir. Fakat GSA, Bitcoin’in nasıl elde edildiği sorulduğunda gizlilik endişelerini gerekçe göstererek kripto para birimini nasıl elde ettiğini açıklamayı reddetti.