ABD'li Kanun Yapıcılar Kripto Madenciliğinin Çevresel Etkilerini İnceliyor

ABD Temsilciler Meclisi milletvekilleri, Blokzincir teknolojisinin çevresel etkilerini anlamak amacıyla dört kripto madencilik şirketinden bilgi istiyor.

Bu çerçevede ABD Temsilciler Meclisi Enerji ve Ticaret Komitesi; Core Scientific, Marathon Digital Holdings, Riot Blockchain, Inc. ve Stronghold Digital Mining'e mektup gönderdi. Komite, Proof of Work’ün (İş İspatı) etkisini, emisyonlar ve "aşırı elektronik atık" ile nasıl ilişkili olduğunu inceliyor.

Komite, her bir şirketin madencilik tesislerinin 2021 yılında ne kadar enerji kullandığı, tesislerin hangi enerji kaynaklarını kullandığı ve kullanılan enerjinin yenilenebilir enerji kredileriyle dengelenen oranı hakkında bilgi istedi.

Komitenin Stronghold Digital Mining'e gönderdiği mektupta şu ifadeler yer aldı:

"Blokzincir teknolojisinin kişisel bilgilerimizi daha güvenli ve ekonomiyi daha verimli hale getirebilecek muazzam bir vaatte bulunduğunu anlamakla birlikte, iş ispatı tabanlı kripto para birimlerini desteklemek için gereken enerji tüketimi ve donanım, bazı durumlarda zararlı emisyonlar ve aşırı elektronik atık (e-atık) şeklinde ciddi dışsallıklar üretebilir"