ABD'li Milletvekilleri Kripto Para Madencilerinin Potansiyel Çevresel Etkilerine Yönelik Harekete Geçti

Amerika Birleşik Devletleri'nden üç milletvekili, Çevre Koruma Ajansı'nı (EPA) kripto para madencilerinin enerji kullanımı ve çevresel etkileri hakkında rapor vermeye yönlendirecek bir yasa tasarısı sundu. Cointelegraph’ta yer alan haberde Kaliforniya Temsilcisi Jared Huffman yaptığı açıklamada, “Senatör Markey ile birlikte hazırladığımız yasa tasarısı, kripto para madencilik tesislerinin karbondioksit emisyonlarını rapor etmelerini ve kripto paranın çevresel etkileri üzerine detaylı bir kurumlar arası çalışma yapılmasını gerektirecek ve nihayet bu sektörün üzerindeki perdeyi kaldıracak." ifadelerini kullandı.

Çevre Çalışma Grubu'nun hükümet işlerinden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Scott Faber da yaptığı açıklamada Ethereum Merge’e atıfta bulundu. Faber şöyle konuştu:

"Yakın zamanda tamamlanan Ethereum Merge ve geçmiş kod değişiklikleri, Bitcoin topluluğunun dönüşümünün mümkün olduğunu gösteriyor. Hepimizin evlerimize ve arabalarımıza güç sağlamanın yeni yöntemlerine ve yiyeceklerimizi nasıl yetiştirdiğimize uyum sağladığımız gibi… Finans sektörü de dahil olmak üzere her sektör elektrik kullanımını ve sera gazı emisyonlarını azaltabilir. Madenciliğin nihayetinde gerektireceği gibi daha fazla elektrik talebi eklenmesi bizi yanlış yöne sevk eder."