ABD'li Senatör Kripto Para Vergi Kurallarının Hızlandırılması İçin Çağrı Yaptı

ABD’de Elizabeth Warren’ın dahil olduğu bir grup senatör, son zamanlarda önerilen kripto para brokerleri için vergi raporlama kurallarının uygulanmasını için gereken yükümlülüklerin hızlı bir şekilde belirlenmesini istiyor. Elizabeth Warren ve diğer senatörler, bu sürecin iki yıllık bir ertelemenin ardından 2026 yılına kadar tamamlanmamasından derin endişe duyuyorlar. Senatörler, Vergi Dairesi ve Hazine Bakanlığı'na gönderdikleri mektupta şu ifadelere yer veriyorlar:

"Yönetim tarafından önerilen kuralın uygulanmasının daha da ertelenmesi durumunda, yasalara uyan vatandaşlara netlik sağlamak ve kronik vergi kaçakçılığına yol açan bir endüstriden kaynaklanan milyarlarca dolarlık vergi gelirini elde etme çabalarına karşı bir engel oluşturulmuş olur."

Senatörlerin endişesi, Hazine Bakanlığı ve IRS tarafından yakın zamanda önerilen düzenlemelerden kaynaklanmaktadır. Bu düzenlemeler, kripto para ticareti ve vergi raporlama dünyasını düzenlemeyi amaçlamaktadır. Ayrıca senatörler, bu gecikmenin, 2021 Altyapı Yatırımı ve İstihdam Kanunu'nun 2024 yılından itibaren tüm vergi beyannamelerinde yeni kripto broker raporlama gereksinimlerini öngördüğüne karşı geldiğini savundular.