ABD'nin Kripto ETF Onayları, Güney Kore'de Baskı Yaratıyor

ABD'de SEC'in Ocak ayında spot Bitcoin ETF'lerini ve geçtiğimiz hafta spot Ethereum ETF'lerini onaylaması, tüm dünyada yankı uyandırdı. Bu gelişme, Güney Kore'deki mali düzenleyicilere de benzer kripto para ETF'lerini onaylama baskısını artırdı.

Yerel haber ajansı Korea Times'ın haberine göre, ABD'nin ETF'lere verdiği onay, Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) ve Finansal Denetleme Servisi (FSS) üzerindeki kripto para baskısını artırdı. Ancak FSC ve FSS, Bitcoin ve Ethereum ETF'lerini onaylama konusunda çekimser kalıyor. FSC, Sermaye Piyasası Kanunu'na atıfta bulunarak, ETF'lerin yalnızca gerçek finansal varlıklar veya menkul kıymetler için olduğunu belirtiyor.

Seul merkezli dijital para veri ve bilgi sağlayıcısı Xangle'ın kurucusu, "Bu koşullar altında, SEC'in Perşembe günü Ethereum hakkındaki kararının, Seul'ün mali düzenleyicilerine dijital varlık düzenlemelerini yeniden gözden geçirmeleri için baskı yapması bekleniyor" dedi.

Kore Hissedarlar İttifakı başkanı Jung Eui-jung, ABD'nin ETF onay yolunu takip etmenin ve Bitcoin ile Ethereum için ETF'leri onaylamanın, hem geleneksel finans hem de dijital varlık yatırımcılarının Kore'den ayrılmamasını sağlamak için kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. "Onaylardan sonra ABD'nin ETF'lere kapıyı tamamen açması ve Kore'nin en azından Bitcoin ve Ethereum için ETF'leri onaylaması an meselesi olacak" dedi.