ABD Verileri, Bitcoin İçin Yükseliş Ortamı Hazırlıyor

Ünlü kripto para analisti Michael van de Poppe, ABD'de açıklanan verilerin Bitcoin’in yükselmesi için ideal bir ortam oluşturduğunu belirtti. Bitcoin (BTC) fiyatı, Fed’in açıklamasından sonra düşüşe geçti ancak van de Poppe’ye göre bugün açıklanan veriler Bitcoin’in lehine olacak.

ABD Çalışma Bakanlığı, mayıs ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerini açıkladı. ÜFE, mayısta bir önceki aya göre %0,2 geriledi ve son 7 ayın en sert düşüşünü yaşadı. Piyasa, %0,1’lik bir artış beklerken, nisan ayında %0,5’lik artış kaydedilmişti. Yıllık bazda ÜFE %2,2 arttı. Gıda ve enerji fiyatları hariç çekirdek üretici fiyatları aylık bazda değişmezken, yıllık %2,3 arttı. Enerji fiyatları %4,8, gıda fiyatları ise %0,1 düştü.

Michael van de Poppe, ÜFE ve çekirdek üretici fiyatlarının beklentilerin altında kaldığını vurguladı. Ayrıca, işsizlik başvurularının beklenenden yüksek olduğunu belirtti. 8 Haziran ile biten hafta itibarıyla işsizlik maaşı başvuruları 242 bine yükseldi, piyasa ise 225 binlik bir artış bekliyordu. Van de Poppe, bu durumun olası faiz indirimlerine zemin hazırlayabileceğini ve bunun Bitcoin için olumlu bir tepkiye yol açacağını ifade etti.