Adventure Gold (AGLD) Neden Yükseldi? - 28.06.2023

Adventure Gold (AGLD), Loot Project NFT'lerinin sahiplerine airdrop ile dağıtılmış olan Ethereum tabanlı bir ERC-20 tokenıdır. Loot, zincir içinde saklanan ve gelecekte geliştirilecek oyunların temeli olabilecek rastgele macera ekipmanları oluşturmuş bir projedir. AGLD'nin Loot Project üzerine inşa edilecek benzer oyunlar ve projeler için bir oyun içi para birimi olarak kullanılması mümkündür. Loot NFT projesi için oy kullanma, yönetişim özellikleri ve satın alma için kullanılabilir. Adventure Gold (AGLD), Eylül 2021’de piyasaya sürüldü.

Loot, AGLD token sahiplerinin zincir üzerinde depolanan, esasen fantezi temalı, metin tabanlı Adventure teçhizatı öğeleri olan, rastgele oluşturulmuş, NFT’lerin bir listesi olan “Loot Bag” satın almalarını sağlar. Loot eski bir sosyal medya ağı Vine’ın kurucu ortaklarından Dom Hofmann tarafından kuruldu. Zincir üzerinde oluşturulan ve depolanan metin tabanlı bir platformdur. Proje kasıtlı olarak ön uç arayüze, resimlere, istatistiklere veya işlevselliğe sahip değildir. Bunun yerine topluluğun onu nasıl yorumlamak istediğine açık olan 8.000 metin tabanlı NFT’ye dayanmaktadır. Adventure Gold, 2021’de piyasaya sürüldükten sonra her bir Loot NFT’nin sahibinin ücretsiz olarak 10.000 token talep etmesine imkan sundu.

Adventure Gold fiyatı, son 7 gün içinde %24,60 yükseldi. Fiyat son 24 saat içinde ise %13,88 yükselerek 14.09 TL’den işlem görmektedir. Adventure Gold (AGLD) DAO, Loot topluluğu için özel bir katman 2 blokzincir olan Loot Chain'i başlattığını Twitter üzerinden duyurdu. Bu gelişme Loot topluluğunu birleştirmek ve Lootverse'i canlandırmak için önemli bir adım olarak nitelendirilmektedir. Ayrıca topluluk için önemli gelişmelerden biridir ve AGLD fiyat hareketinin yukarı yönlü hareket etmesine katkı sağlamış olabilir.