Aevo (AEVO) Neden Düştü? - 13.05.2024

Aevo (AEVO) tokeni, Aevo isimli merkeziyetsiz kripto para borsasının (DEX) kendi kripto parasıdır. Ethereum blok zincirine dayanan bir ERC-20 token'ı olan AEVO, platform üzerinde çeşitli faydalar sağlar.

AEVO tokeni, henüz yeni sayılabilecek bir DeFi projesi olan Aevo platformunun temel taşı konumundadır. Kripto para türev piyasasına odaklanmasıyla dikkat çeken Aevo, geleneksel borsalarda bulunmayan opsiyon ve sürekli vadeli işlem sözleşmeleri sunar. Bu sayede kullanıcılara, kripto paralarına dair daha gelişmiş ticaret stratejileri geliştirebilme imkanı tanır.

Aevo (AEVO) son 24 saatlik periyotta %7.51 düşüş gösterdi. Aevo fiyatında yaşanan bu gerilemeye sebep olarak bu hafta gerçekleşecek olan token kilit açılımı değerlendirilebilir. Kilit açılışlarında genel olarak, talep edilen arzın %1'inden fazlasının gözlenmesi sonucunda fiyata negatif olarak yansımaktadır. Bu dayanağa göre bu hafta boyunca AEVO başta olmak üzere, diğer kilit açılımları önem arz etmektedir. Aevo, 969 milyon dolar değerinde 857,9 milyon adet varlığın kilidini 15 Mayıs tarihinde açacağını duyurdu. Dolaşımdaki arzın ise %779,91’i serbest kalacağı belirtildi.