Aevo (AEVO) Neden Düştü? - 15.05.2024

Aevo (AEVO) tokeni, Aevo isimli merkeziyetsiz kripto para borsasının (DEX) kendi kripto parasıdır. Ethereum blok zincirine dayanan bir ERC-20 token'ı olan AEVO, platform üzerinde çeşitli faydalar sağlar.

AEVO tokeni, henüz yeni sayılabilecek bir DeFi projesi olan Aevo platformunun temel taşı konumundadır. Kripto para türev piyasasına odaklanmasıyla dikkat çeken Aevo, geleneksel borsalarda bulunmayan opsiyon ve sürekli vadeli işlem sözleşmeleri sunar. Bu sayede kullanıcılara, kripto paralarına dair daha gelişmiş ticaret stratejileri geliştirebilme imkanı tanır.

Aevo (AEVO), son 24 saat içinde %30'luk bir düşüş yaşadı. Bu düşüşün ana sebeplerinden biri, RBN’den AEVO’a dönüşümlerin bugün faaliyete geçmesi olarak görülüyor. Gün içinde birden çok kullanıcının gerçekleştirdiği dönüşümler, Aevo fiyatının olumsuz etkilenmesine yol açmış olabilir. Ayrıca, son 24 saatte CEX'lere 44 milyon doların üzerinde para aktarıldığı belirtiliyor. Bu miktar normalde gerçekleşen transferlerin 715 katına denk geliyor.