Afganistan Ulusal Standart Otoritesi ve Fantom Blokzinciri Pilot Programı Gerçekleştirecek

18 Şubat 2021'de Kabil, Afganistan'da, Afganistan Ulusal Standart Otoritesi (ANSA) ve Fantom, yeni yazılımdan yararlanmak amacıyla teknolojik planların başlangıcını resmileştirmek için bir mutabakat imzaladı.

Bu ortaklık, modern yazılım araçlarını ve Fantom’un blokzincir teknolojisini kullanarak verimlilik, güvenilirlik ve şeffaflık sağlamak için ANSA’nın mevcut yazılımını yükseltecek ve veri akışı işlemlerini yeniden yönlendirmek için baştan oluşturulacak.

Bu pilot programın önemli kısmı olarak Fantom, teknolojik araştırmalarını ve bilgilerini gerçek zamanlı olarak gösterecek. Proje ile Fantom’un yeteneklerine ve programın gelecekteki ulusal genişlemesine güven duyulmasını hedefleniyor.

Bu proje, Afganistan'ın dijitalleşmesi girişiminin bir parçası olup, ülkenin ulusal teknolojisini geliştirmek ve mevcut problemleri çözme cesaretini dünyaya sergilemek amacıyla geliştirildiği dile getirildi.

Ayrıca, Londra merkezli bir blokzincir danışmanlık firması olan SKChain, ortaklıkta hayati bir rol oynadı. SKChain'in CEO'su Barek, Fantom'da Hükümetle İlişkiler Direktörüdür ve Afganistan merkezli 7 kişilik bir ekiple çalışmaların geliştirilmesinde de önemli rol oynamıştır.