Alchemy Pay (ACH) Neden Yükseldi?- 13.03.2023

2018'de Singapur'da kurulan Alchemy Pay (ACH), küresel tüketiciler, geliştiriciler ve kurumlar için fiat ve kripto para ekonomilerini sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayan bir ödeme çözümleri sağlayıcısıdır. Alchemy Pay, kripto para biriminin tüm ekonomik ve coğrafi geçmişe sahip insanlara küresel finansmana eşit erişim sağlama misyonunu desteklemektedir. Şu anda Alchemy Pay, 300 ödeme kanalıyla 70'ten fazla ülkede desteklenmektedir.

Alchemy, çevrimiçi ve çevrimdışı işletmelere hem fiat hem de kripto parayı rahatça kabul etme olanağı sunmakta, blokzincir ekosistemlerine kolay katılım sağlamakta ve Web3 hizmetlerini son derece erişilebilir hale getirmektedir. Alchemy Pay'in tokenı ACH, Ethereum blokzincirine özgü bir ERC20'dir.

Alchemy Pay, dünya çapında çok sayıda önde gelen blokzinciri kuruluşunu, kripto para borsalarını, havale şirketlerini birbirine bağlayarak fiat ve kripto para arasında kesintisiz fon hareketi sağlar. Ticari işletmeler ve geliştiriciler, ödeme kanallarını, API'leri ve diğer SaaS çözümlerini entegre ederek Alchemy Pay'in hizmetlerine erişir.

ACH, son 24 saatte %30.07 yükselişle birlikte yaklaşık 0.62 TL’den işlem görüyor. Alchemy Pay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Mouette Securities'in ana şirketi olan ZD Group ile ortaklık kurduğunu bu ortaklık aracılığıyla yatırım alacaklarını ve SFC, HongKong IA tarafından yetkilendirilmiş dört lisansa erişim sağlayacaklarını duyurdu. Bu gelişmenin ACH’nin yükselişinin etkenlerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.