Almanya Merkezli DZ Bank Kurumlara Kripto Para Saklama Hizmetleri Sunacak

Almanya'nın en büyük ikinci bankası olan DZ Bank, İsviçre merkezli kripto para altyapı firması Metaco ile iş birliği yaparak dijital varlık saklama hizmetleri sunmaya başlıyor. DZ Bank, kurumsal müşterilerine dijital varlık hizmetleri sunmak için Metaco'nun saklama platformu Harmonize'ı tercih ettiğini açıkladı. DZ Bank’ın yöneticilerinden Nils Christopeit, yaptığı açıklamada Metaco Harmonize platformunun güvenlik ve ölçeklenebilirlik açısından şirket gereksinimlerine uygun olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük kur işlemcisi bankalarından olan Citigroup da Haziran 2022’de bir dijital varlık saklama platformunun pilot uygulamasını yapmak ve geliştirmek için Metaco ile ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Banka, blokzincir tabanlı hisse senetleri ve tahviller gibi tokenize menkul kıymetler için saklama olanaklarını araştıracağını bildirmişti.

Dijital varlık hizmetleri sunmak için Metaco ile çalışan diğer geleneksel finans kuruluşları arasında Standard Chartered , BBVA, DBS Bank ve Filipinler Union Bank bulunuyor.