Almanya'nın Yeni Düzenlemesi Tokenize Dijital Hisselerin Önünü Açacak

Almanya Maliye Bakanlığı, özel varlık birikimini desteklemeyi ve gelecekteki yatırımlar için daha fazla özel sermayeyi harekete geçirmeyi amaçlayan bir yasa üzerinde çalıştıklarını belirtti. Önemli iyileştirmeler arasında, küçük şirketlere ve yeni başlayanlara daha fazla yatırım yapılmasını sağlamak üzere halka arzlar için asgari sermayenin 1 milyon Euro'ya düşürülmesi yer alıyor. Cryptoslate’in haberine göre söz konusu yasa tasarısı kabul edildiğinde, şirketlerin elektronik ya da geleneksel hisse senedi ihraç etmeleri mümkün hale gelecek. Nitekim bu durum hisse senetlerinin tokenize edileceği anlamına geliyor. Ancak, kripto para varlık platformlarının bu tür hisseleri alıp satmasına izin verilip verilmeyeceği henüz belli değil.

Circle'ın AB Stratejisi ve Politikası Direktörü Patrick Hansen, Alman yasalarının tokenize tahvil ve fonların çıkarılmasına zaten izin verdiğine dikkati çekerek, "Hisse senetleri ileriye doğru atılacak bir sonraki büyük adım." dedi.

Şubat ayında, Almanya'nın üçüncü en büyük halka açık şirketi Siemens, Polygon (MATIC) blokzincirinde 60 milyon Euro değerinde ilk dijital tahvilini ihraç etmişti.