Altın Yatırımı Nedir? GOLDP ile Altın Yatırımı Yapmak-banner-imageAraştırma

Altın Yatırımı Nedir? GOLDP ile Altın Yatırımı Yapmak

Altın yatırımı, uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında genellikle karlı bir yatırım olarak görülmektedir. Altın, diğer varlık sınıflarından farklı olarak enflasyon veya ekonomik dalgalanmalara karşı bir koruma sağlayabilir ve küresel belirsizlik dönemlerinde yatırımcılar tarafından güvenli bir liman olarak tercih edilir. Ancak, kısa vadeli fiyat dalgalanmaları nedeniyle altın yatırımı her zaman karlı olmayabilir. Altın fiyatları, arz ve talep dengesi, faiz oranları, döviz cinsinden para birimlerinin değeri ve jeopolitik olaylar gibi birçok faktöre bağlı olarak dalgalanabilir.

Bu nedenle, altın yatırımı yapmadan önce;

  • Yatırım amacınızı,
  • Risk toleransınızı ve
  • Finansal durumunuzu

dikkate alarak iyi bir araştırma yapmanız önemlidir. Ayrıca, altın yatırımı yapmak için farklı yollar mevcuttur, bunlar arasında fiziksel altın, altın hisse senetleri veya ETF'ler gibi seçenekler yer alır. Tüm seçenekler çeşitli maliyetler ve belge işlemleri gerektirebilir. Bitexen’de yer alan GOLDP ile yalnızca kayıt olarak hızlı bir şekilde altın alım satım işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.


GOLDP Nedir? GOLDP ile Altın Yatırımı Nasıl Yapılır?

GOLDp, her bir token’in 0,01 gram altın değerine eşit olduğu bir dijital varlıktır. Dayanak varlık olarak kullanılan fiziksel altın, 995 milyem ayarında (0.995 saflık derecesinde), LBMA tarafından akredite edilmiş rafineriler tarafından üretilen, global geçerliliğe sahip standart altın külçelerinden oluşmaktadır. Oluşturulan her bir token karşılığı altın Golden Global Bank aracılığı ile Loco London muhabir banka hesaplarında veya Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası’nda fiziksel olarak tutulmaktadır.

GOLDp Ethereum tabanlı olup ERC-20 protokolüne göre üretilmiştir ve ERC-20 destekleyen tüm Ethereum cüzdanlarında saklanabilir. GOLDp ilk arz miktarı 1,000,000 GOLDp Token'dir. GOLDp arzı artırılabilir ve azaltılabilir özelliğe sahiptir. Bu kapsamda rezervlere eklenen her fiziki altın için karşılığında Ethereum blokzinciri aracılığı ile yeni GOLDp varlıkları üretilebilmektedir. Her bir GOLDp Token, 1 gram altının yüz parçaya bölünmesi ile oluşan parçalara eşittir. Böylece, 100 GOLDp sahibi bir yatırımcı 1 gram altına denk gelen dijital varlığa sahip olmuş olur.

goldpyaziici.png

Altın Yatırımının Avantajları Nelerdir?

Altın yatırımının birçok avantajı bulunmaktadır. Bu avantajlar şu şekildedir:

  • Enflasyona karşı koruma sağlar: Altın, enflasyon oranları arttığında diğer para birimleri gibi değer kaybetmez, dolayısıyla enflasyona karşı bir koruma sağlar.
  • Güvenli liman olarak kabul edilir: Altın, ekonomik belirsizlik dönemlerinde yatırımcılar tarafından güvenli bir liman olarak tercih edilir. Bu nedenle, piyasa dalgalanmalarından etkilenmek istemeyen yatırımcılar için ideal bir yatırım aracıdır.
  • Dünya çapında kabul gören bir yatırım aracıdır: Altın, dünya çapında kabul gören bir yatırım aracıdır ve birçok ülkede tüketici tarafından değerli bir maden olarak görülmektedir.
  • Düşük riskli bir yatırım aracıdır: Altın, diğer yatırım araçlarına göre düşük riskli bir yatırım aracı olarak kabul edilir.

Tüm bunların yanında altın yatırımının bazı dezavantajları da bulunabilmektedir. Altın yatırımının en büyük dezavantajlarından biri fiziksel depolama sorunudur. Fiziksel altın yatırımı yaparken, güvenli bir depolama alanı sağlamak için ek maliyetler ve sorunlar oluşabilir. Bitexen, GOLDP ile kullanıcılarının bu gibi sorunlar yaşamadan, değeri 0,01 gram altına eşit olan dijital varlığı kolayca alıp satabilmesine imkan sağlamaktadır.