Amazon, Bitcoin Ödemeleri İçin Henüz Bir Planı Olmadığını Öne Sürdü ve Söylentileri Reddetti

Amazon, şu anda Bitcoin ödemeleri için bir planı olmadığını öne sürdü. Bitcoin ödemelerini desteklemeye hazır olabileceği yönündeki son spekülasyonları reddetmesine rağmen, Amazon sözcüsü firmanın hala kripto alanıyla ilgilendiğini söyledi.

Firma bünyesinde çalışan bir sözcüden alıntı yapan 27 Temmuz tarihli bir rapora göre, Amazon kripto endüstrisiyle ilgilenmeye devam ediyor, ancak henüz ödemeler için dijital varlıkları dahil etmek konusunda özel bir planı mevcut değil.

Amazon firma sözcüsü iddialara göre şöyle söyledi:

“Olaya olan ilgimize rağmen, kripto para birimleri için özel planlarımız etrafında ortaya çıkan spekülasyonlar doğru değil.”

Ancak sözcü, Amazon'un kripto ödemelerini araştırdığını inkar etmedi ve şunları ekledi:

"Amazon'da alışveriş yapan müşteriler için bunun nasıl görünebileceğini keşfetmeye odaklanmaya devam ediyoruz."

Hatırlamak gerekirse, 22 Temmuz'da Amazon, dijital para birimi ve blokzinciri alanında uzman ürün lideri için bir iş ilanı yayınladı. Dört gün sonra Londra'da bir gazete, Amazon'un kesinlikle Bitcoin ödemelerini desteklemeye ve yerel bir token başlatmaya hazırlandığını iddia eden "içeriden" alıntı barındıran bir haber yayınladı ve Amazon'un sözde kripto planları için çılgınca bir beklentiyi ateşledi.