Anchorage, Federal Sözleşmeli İlk Dijital Varlık Bankası Oldu

Kripto saklama hizmetleri sunan Anchorage, Para Birimi Denetleyici Ofisi'nin (OCC), Anchorage Digital Bank National Association'un tarihteki ilk federal dijital varlık bankası olmak için yaptığı başvuruya şartlı onay verdiğini duyurdu Bu, sadece bir organizasyon olarak değil, aynı zamanda kripto endüstrisi ve daha geniş bir finans dünyası için de önemli bir dönüm noktasıdır. Anchorage, kriptonun bir bankayı hak ettiğini ve bu standardı belirleyen kurum olarak onaylanmaktan son derece gurur duyduğunu dile getirdi.

Ulusal bir banka statüsüne sahip olmak, Anchorage Digital Bank'i ülkedeki diğer ulusal bankalarla aynı düzenleyici temele oturtmaktadır. En önemlisi de bu girişim müşterilerine dijital varlıklara erişim sağlamak isteyen herhangi bir geleneksel finans kurumu için alt saklama hizmetlerini erişilebilir hale getirerek türünün ilk örneğini teşkil edecektir. Kuruluşundan bu yana, kripto ile geleneksel finans arasındaki sınırları bulanıklaştırma konusunda defalarca kez sorumlu tutulan Anchorage, bugün, bu düşüncenin silinmeye başladığını görmekten mutluluk duyduğunu belirterek bu şekilde devam etti:

“Şimdiye kadar dijital varlıkları devlet bazında, parça parça olan bir düzenleyici yapı altında güvenli bir şekilde idare etmek için teknik gelişmişliğe sahip fintech şirketleri vardı ve faaliyet göstermesi için gereken teknolojik kavrayıştan yoksun, sağlam bir düzenleyici çerçeveye sahip federal olarak yetkilendirilmiş bankalar vardı. Anchorage Digital Bank, kriptoda ciddi bir kurumsal katılımın talep ettiği, hem teknolojiye hem de düzenleyici netliğine sahip olan ilk kurumdur. Güvene dayalı yetkilere sahip federal olarak yetkilendirilmiş bir banka olarak Anchorage Digital Bank, kurumlara; federal yasalar kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmeleri için açık bir yol sağlayarak, Nitelikli Sorumlu tanımını kesin bir şekilde karşılayacaktır. Şu anda kurumsal kripto kullanımının yükselişine tanık oluyoruz. Büyük varlık yöneticilerinden kurumsal hazinelere, bağışlara ve aile ofislerine kadar, dijital varlıklara kurumsal ilgi hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Alan olgunlaşmaya devam ettikçe ve kullanım alanları çoğaldıkça, geleneksel finansın beklentilerini aşan hizmetler olan geniş bir hizmet yelpazesine yönelik artan bir talep görmeyi bekliyoruz. Federal bir sözleşme, kurumsal katılımcıların ihtiyaç duyduğu güvenlik ve sağlamlıkla, yenilikçi finansal ürün ve hizmetler geliştirme ve sunma yeteneğimizi önemli ölçüde artırır.”

Anchorage’ın kurucu ortağı ve başkanı Diogo Monica, yaptığı bir açıklamada artık ulusal bir banka olduklarını belirterek tek farklarının iş kolu olduğunu ve diğer varlıklar yerine kripto paralarla ilgilendiklerini söyledi. Anchorage CEO’su Nathan McCauley ise konu hakkında Fortune’a yaptığı bir açıklamada, OCC’den alınan bu izin sayesinde yüzlerce bankanın iş ortağı olarak Anchorage ile çalışmasını sağlayacağını belirtti. Ayrıca, OCC’den aldığı federal lisans sayesinde, ülke çapında etkinlik gösterebilecek Anchorage’ın yaptığı başvuru reddedilseydi, şirketin eyalet kurumlarına tek tek başvurması gerekecekti.