Andreessen Horowitz Londra’da Kripto Para Ofisi Açıyor

a16z olarak da bilinen Silikon vadisi girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz, Londra kripto para ofisini açıyor. a16z'nin kripto kurucusu ve yönetici ortağı Chris Dixon, bu gelişmenin Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak ile "verimli bir diyalog" ve Birleşik Krallık politika yapıcılarıyla "aylarca süren yapıcı görüşmelerin" ardından geldiğini belirterek “İlk uluslararası ofisimizi blockchain teknolojisini memnuniyetle karşılayan ve hem web3'ü kucaklayan hem de tüketicileri koruyan düzenlemeleri takip ederek öngörülebilir bir iş ortamı yaratmaya kararlı bir yargı alanında açmaktan heyecan duyuyoruz." dedi.

Dixon, şirketin ABD'ye "yoğun bir şekilde yatırım yapmaya" devam ettiğini ve kripto start up'ları için daha fazla düzenleyici netlik sağlamak için politika yapıcılar ve düzenleyicilerle birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

a16z, yeni ofise ek olarak 2024 İlkbaharında (Mart-Haziran) Londra'da yeni bir "Crypto Startup School" (CSS) programı başlatma planını da açıkladı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Dünyanın önde gelen yatırımcılarından Andreessen Horowitz'in ilk uluslararası ofisini Birleşik Krallık'ta açmaya karar vermesinden büyük heyecan duyuyorum; bu da birinci sınıf üniversitelerimizin, yeteneklerimizin ve güçlü rekabetçi iş ortamımızın bir kanıtıdır."

Andreessen Horowitz, Nisan ayında "State of Crypto" başlıklı rapor yayınlamıştı. Rapor kripto para sektörünün istikrarlı bir şekilde daha fazla benimsenme ve yeniliğe doğru ilerlediğini göstermişti. Raporda kripto para endüstrisinin mevcut durumuna ilişkin içgörüler sunulmuştu.