Ankr (ANKR) Neden Yükseldi?- 18.10.2022

Web3'ün geliştirilmesi için kolay erişilebilir bir platform oluşturma fikrine sahip olan Chandler Song tarafından 2017 yılında kurulan Ankr, Blokzincir teknolojisinin benimsenme oranını artırmak için tasarlanmış merkezsiz bir ekosistem olarak tanımlanabilir. Whitepaper dosyasında açık bir şekilde belirtildiğine göre geliştirici ekip “hızlı ve güvenli bir merkez teknoloji” geliştirerek “insanlar için uygulanabilir hizmetler” sunacağını vaat ediyor. 

Ankr'ın temel amacı, Web3'e kolay erişim sağlamak ve blokzincir altyapılarında verimliliği artırmaktır. Ankr projesinin arkasındaki geliştirici ekip, 2019'da Ankr ana ağını piyasaya sürdü. ANKR, ağın yerel token'idir. Ödemeler ve ağda konuşlandırılan uygulamalara erişim, stake etme ve yönetişim önerileri üzerinde oylama gibi birden fazla yardımcı programa sahiptir. Ankr, Web3'ün geliştirilmesine yönelik çalışmalarının bir parçası olarak daha fazla blok zinciri protokolünü desteklemeyi amaçlamaktadır.

Ankr ekibi, dünya genelinde 16 farklı ülkeden insanlardan oluşuyor ve web'i merkezsizleştirmek ve Web3 uygulamalarına ve stake protokollerine kolay erişim sağlamak için çalışıyor. Ankr şu anda geliştirme ve staking için 40'tan fazla farklı protokole ev sahipliği yapıyor.

Ankr, son 24 saat içinde %21.51 yükselişiyle yaklaşık 0.63 TL’den işlem görüyor. Ankr’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi son 24 saatte % 1918 artışla yaklaşık 260 milyon USD olarak görünüyor. Ankr’nin yükselişine neden olan gelişmelerden biri Aptos için RPC hizmetleri sunmasını açıklamış olması olabilir. Şöyle ki daha hızlı, daha ölçeklendirilebilir ve daha güvenli bir blokzincir olmayı vaat eden Meta şirketinin eski çalışanları tarafından kurulan Aptos’un Mainnet’i yayımlandı. Ana ağ üzerinde ilk işlemlerin gerçekleştirildiği belirtiliyor. ANKR’nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda Aptos’a RCP hizmeti sağladığı belirtildi. Söz konusu paylaşımda şu ifade kullanıldı: Aptos için RPC hizmetlerimizi sunan ilk büyük altyapı sağlayıcılarından biri olduğumuzu duyurmaktan gurur duyuyoruz.