Anthony Pompliano’dan “Bitcoin Pizza” Adlı Yeni Bir Girişim

Kripto ekosisteminde bilinen bir ad olan Anthony “Pomp” Pompliano, 18 Mayıs Salı günü resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile “Bitcoin Pizza” adında yeni bir girişim başlattığını duyurdu.

Bu girişimin amacı, Lazlo Hanyecz'in 11 yıl önce yaptığı efsanevi satın alma işlemini hatırlamak ve aynı zamanda Bitcoin geliştirici topluluğuna yardımcı olmaktır. Girişim, Bitcoin kullanıcılarını, 10 farklı ABD şehrindeki yerel işletmeleri, ve bu amaçla yeni bir marka yaratmak için hazırlanan özel ambalajlamayı içermektedir.

Duyuruya göre Bitcoin Pizza, Hanyecz'in satın alımının 11. yıldönümü olan bu Cumartesi günü 10.000 pizza teslim etmeyi hedefliyor. Bu tarih itibariyle satışa sunulacak pizzaları satın almak isteyen kullanıcıların, özel markalama kutuları bulunan yerel bir satıcıdan sipariş vermesi ve pizzayı sitede zaten tanımlanmış altı farklı sunum arasından seçmesi gerekecek. Bitcoin tabanlı şakalardan oluşan seçenekler sırasıya, “Laser Eyes”, “Satoshi's Favorite”, “No Keys No Cheese”, “Lightning Meat” ve “Capital Greens” olarak müşterilere sunuluyor.

Pomp, sosyal medyaya yaptığı açıklamada, sadece itibari para ile yapılacak satışlardan elde edilen tüm gelirin, İnsan Hakları Vakfı tarafından başlatılan Bitcoin Geliştirme Fonu aracılığıyla Bitcoin Geliştirme fonuna aktarılacağını da belirtti.