API3 Neden Yükseldi? – 12.08.2022

Merkeziyetsiz API'lerin kullanımı ile birlikte verileri doğrudan Blokzincir ağlarına aktararak birinci parti oracle'lar oluşturabilen API3, son 24 saatte yaklaşık %16’lık bir artışla birlikte yaklaşık 44 TL seviyelerinde seyrediyor.

API3’ün son 24 saatteki tüm piyasalardaki işlem hacmi ise yaklaşık 83 milyon USD olarak görünüyor. Ocak 2022’de veri besleme konusunda dijital veri sağlayıcısı Amberdata ile kurulan ortaklık bununla birlikte Şubat ayında Avalanche ağında Airnode'un kullanıma açılması ve Ocak ayının sonunda global bir borsada listelenmesiyle birlikte Şubat ayından itibaren yükselişe geçen API3, Mart ayının başında 8 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Ancak Bitcoin’in düşüşüyle birlikte API3 de 2 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Misyonu API'lerin merkezi olmayan sürümlerinin birçok düzeyde geliştirilmesini, kontrol edilmesini sağlamak olan API3’ün son 24 saatteki dikkate değer yükselişinin arkasında herhangi bir geliştirme, resmi bir ortaklık duyurusu vb. haber akışı görünmüyor; ancak sosyal medyada API3’ün yakında bir danışmanlık şirketiyle büyük bir ortaklık kuracağını açıklayacağına dair bazı söylentiler mevcut. Bununla birlikte API3'ten Midhav R.’nin  8-12 Ağustos arasında gerçekleşen Kore Blokzincir Haftası'nda birinci taraf veri akışlarının Web3 veri ekonomisini nasıl güçlendirdiği üzerine bir panelde konuştuğunu biliyoruz.