API3, Open Bank Project ile Ortaklık Duyurdu

Dün (19 Nisan Pazartesi günü), Oracle sağlayıcısı API3, API3'ün Airnode'unu kullanarak 400'den fazla bankacılık API'sini blokzincir akıllı sözleşmelerine bağlamak için Open Bank Project ile on yıllık bir ortaklık kurduğunu duyurdu.

API3 ve Open Bank Project arasındaki bu ortaklık, blokzincirleri ve Web 3.0 uygulamaları ile geleneksel bankacılığı birleştirmeyi amaçlamaktadır. 400'den Fazla Bankacılık API'sini Blokzincire Bağlayan Open Bank Project ile API3 DAO Ortakları son birkaç ayda, Chainlink, Band Protocol, API3 ve DIA gibi oracle sağlayıcılarına daha fazla ilgili oldu.

API3 projesi 400'den fazla bankacılık API'sine API3 tarafından geliştirilen açık kaynaklı bir ağ geçidi olan Airnode'a erişim olanağı sağlayacak. Esasen Open Bank Project (OBP), üçüncü taraf sağlayıcılara şeffaf ve güvenli bankacılık API erişimi sağlama standardını destekleyen bir kuruluştur. 2007'de, AB milletvekilleri bunu tüm bankaların Open Bank API standartlarına uyması için kurmuştur.

Open Bank Project'in CEO'su Simon Redfern duyuru sırasında şunları dile getirdi:

“Blokzincirinde Open Bank’ı etkinleştirmek için API3 ile çalışmaktan kesinlikle heyecan duyuyoruz. Umarım bu, finansal düzenleyicilerin yeni standartlar keşfetmeleri ve oluşturmaları için bir çerçeve görevi görecek ve blokzincir ekonomisinin bankacılık temelli dijital tekliflerle yakınlaşması için temel oluşturacaktır.”

API3'ün kurucu ortağı Heikki Vänttinen ise, şu şekilde bir açıklamada bulundu:

“API3, blokzincir endüstrisinin Open Bank ile birleşmeye başladığını görmek için inanılmaz derecede heyecanlı ve bundan doğacak yenilikçi çözümleri görmek için sabırsızlanıyoruz. Artık geleneksel finans ve kripto bir araya geldiğine göre, ikisi arasındaki bu yeni keşfedilen bağlantının, merkeziyetsiz finans (DeFi) gibi blokzincir özellikli sistemleri içeren dijital bankacılık deneyiminin geleceği için bir temel oluşturacağını umuyoruz.”