Apple, Vision Pro Karma Gerçeklik Başlığının Tanıtımını Yaptı

Apple'ın WWDC 2023 etkinliğinde artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik kullanan bir karma gerçeklik başlığı olan Vision Pro'yu resmi olarak tanıttı. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik başlığı, Apple'ın 'EyeSight' adını verdiği bir özellikte çalışıyor. Cihaz tamamen yeni bir işletim sistemine sahip olmasıyla dikkati çekiyor. 'Uzamsal bilgisayar' olarak lanse edilen bağımsız bir bilgi işlem cihazı olan cihaz, 3D kamera ve uzamsal ses içeriyor ve gerçeklik ile dijital deneyimler arasındaki çizgileri belirsizleştirerek dijital dünya ile kullanıcı etkileşiminde çığır açmayı hedefliyor.

Cihaz, şirketin M2 çipine ve Zeiss ile iş birliği içinde üretilen optiklere sahip ve 4K özellikli bir OLED ekran içeriyor. Apple Vision Pro, konferans görüşmelerinde ve Vision OS adı verilen bir işletim sistemi üzerinde çalışacak olan cihazın "uzamsal deneyimlerinde" etkileşimler için 3D dijital bir kişilik yakalamak ve oluşturmak için makine öğreniminin yanı sıra bir neural ağ kullanıyor.

Apple ayrıca cihaza özel deneyimler sunmak için Disney ile ortaklık yaptığını ve söz konusu cihazın 2024 yılının başlarında satışa sunulacağını açıkladı. Apple ayrıca cihaza özel deneyimler sunmak için Disney işle iş birliği yaptıklarını açıkladı. Söz konusu cihazın 2024 başlarında satışa çıkabileceği belirtildi.