Aptos (APT) Neden Düştü?- 10.07.2023

Aptos, Meta'nın Diem projesinin çekirdek ekip üyeleri tarafından geliştirilen Move programlama dilini kullanan bir Katman 1 blokzincir ağıdır. Aptos, ölçeklenebilir, düşük maliyetli ve güncellenebilirliği hedeflemektedir.

Meta’nın eski çalışanları tarafından kurulan Aptos, Web3 kullanıcı deneyimi kapsamında yeni uygulamalar ve ürünler geliştirmeye adayan, fikirlerini geniş kitlelere sunmayı hedefleyen bir projedir. Blokzincir üzerinde meydana gelebilecek kesintiler, yüksek maliyetli işlem ücretleri, güvenlik endişeleri gibi problemleri çözmeyi vizyonunun bir parçası olarak ilerleyen Aptos, çözüm olarak bulut sistemli altyapılar ile benzer bir yolun izlenmesi gerektiğini savunmaktadır.

APT, son 24 saatte %2.29’luk düşüşle birlikte 184 TL’den işlem görüyor. Kripto para ekosistemindeki en önemli gelişmelerden biri token kilit açılımlarıdır. Kilit açılımlarından önce kilitli durumda olan tokenler işlem göremez, alınamaz, satılamaz. Token kilit açılımıyla birlikte ilgili projenin tokenleri işlem görebilir hale gelmiş olur. Token kilit açılımları, kripto para projesinin arzında değişikliğe sebep olabilmektedir. Dolaşımdaki token adedinin artış göstermesi token fiyatında değişikliğe sebep olabilmektedir. APT’de 12 Temmuz’da kilit açılımı gerçekleşecek. Bunu APT’deki düşüşün nedenlerinden bir olarak görebiliriz.