Arianee, Dijital Değerli Pasaport Oluşturmak İçin 8 Milyon Euro Yatırım Aldı

Arianee, dijital pasaportlar olarak da bilinen değerli eşyaların dijital sertifikasyonunda küresel bir uzmandır. Breitling ve moda evi Mugler gibi üyelerin de dahil olduğu blokzincir birliği, bugün (11 Mart Perşembe günü) teknolojisini geliştirmek ve moda endüstrisini dijitalleştirmek için bir tohum fonunda (seed-fund) 8 milyon Euro topladığını duyurdu. ISAI fonu, Fransız Kamu Yatırım Bankası (Bpifrance), Cygni Labs ve Noia Capital fonlarının bazı Fransız teknoloji girişimcileriyle birlikte Arianee'ye yatırım yapan organlardan bazıları olduğunu açıklandı.

Arianee, her lüks ürünün orijinalliğini garanti etmek için dijital pasaport teknolojisini kullanıyor ve nesnenin benzersizliği yoluyla her nesnenin değerini artırıyor. Ayrıca, izleme teknolojisinin kullanılmasıyla birlikte lüks ürünlerin yeniden satışında daha fazla şeffaflık sağlıyor.

Arianee, ARIA hizmet tokenini içeren Otorite İspatı (Proof of Authority) mutabakatının kullanıldığı ağında Ethereum teknolojisini kullanıyor. Bu token, protokolün üç ana özelliğinin ücretlerini kapsıyor: dijital bir nesnenin benzersiz kimliği, akıllı bir varlığa etiket eklemek ve akıllı bir varlığın sahibiyle anonim olarak iletişim kurmak.

Doğrulama ve mülkiyeti kanıtlama süreci, müşteri Arianee teknolojisini kullanan bir markadan bir ürün satın aldığında başlar. Tüketici, akıllı telefonunda ürünle ilgili tüm bilgileri içeren dijital bir pasaport alır. Yeniden satmayı seçerlerse, dijital pasaport ürünle birlikte aktarılır ve yeni sahibine bir orijinallik garantisi sunar. Bu süreç aynı zamanda markaların tüm işlemleri takip etmesini sağlar ve markaların ürün sahibiyle güvenli bir iletişim sürdürmesine olanak tanır.