Arjantin'de Blokzincir Tabanlı İki Dijital Kimlik Projesi Geliştiriliyor

Arjantin'in farklı bölgelerinde farklı amaçlarla iki blok zinciri tabanlı dijital kimlik projesi geliştiriliyor. Bunlardan biri, Misiones'te etkileşimleri kolaylaştırarak hükümet-vatandaş ilişkilerini geliştirmeye yöneliktir. Diğeri ise, Gran Chaco bölgesindeki finansal katılımı iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu iki girişim, Inter-Amerikan Kalkınma Bankası (IADB) tarafından finanse edilen bir kuruluş olan Project Didi tarafından düzenleniyor.

Project Didi'nin direktörü Javier Madariaga, bu yaklaşımın hem vatandaşlar hem de hükümetler için zaman ve para tasarrufu sağladığı konusunda şöyle bir yorumda bulundu:

‘‘Dijital kimlik açısından son derece yenilikçi olan bu teknolojik model, yalnızca kişisel bilgilerin güvenli ve özel yönetimini garanti etmekle kalmaz, aynı zamanda işlem maliyetlerinde ve bilgilerin doğrulanmasında oldukça önemli bir azalma sağlar. Amacımız, bu dijital kimlik modelini büyüterek daha fazla kuruluşun kullanmasını ve iş süreçlerinde uygulamasını sağlamaktır.’’

Ek bilgi olarak; Didi, faaliyete geçtiği ilk 12 ay boyunca bu iki projeyi desteklemeyi teklif eden IADB tarafından finanse edilmektedir. Proje, insanların dijital kimliklerini ve ayrıca ekonomik, sivil ve sosyal verilerini kaydetmelerini sağlayan ID adlı bir uygulama kullanıyor.