Arjantin'de Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları Yasası Yürürlüğe Girdi

Arjantin, ülkede Bitcoin dostu bir yaklaşım izlemesini umanları hayal kırıklığına uğratarak, Sanal Varlık Hizmet Sağlayıcıları (VASP) Kaydı'nı uygulamaya koydu. Yeni yasa, kripto paraları satın almak, satmak, göndermek veya ticaret yapmakla ilgili platformların ve bireylerin kayıt sürecinden geçmelerini gerektiriyor. Önceki hükümetten kalan düzenleme, şimdi Başkan Javier Milei yönetiminde yasal hale gelmiş ve Latin Amerika'da başka bir Bitcoin dostu lider bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Uzun süredir Bitcoin savunucusu olan Max Keiser, aynı zamanda El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin danışmanıdır ve Milei'nin kararını Twitter'da eleştirdi. Milei'nin Bitcoin'i anlamak için hiç zaman ayırmadığını belirterek şimdi sonuçlarını çekeceğini ifade etti. 2021'de, El Salvador, Bukele'nin liderliğinde Bitcoin'i yasal ihale olarak kabul eden ilk ülke olmuştu. Arjantin'deki yeni düzenleme zaten etkisini göstermiş durumda, ödeme uygulaması Strike kullanıcılarının Arjantin ve ABD arasındaki Globally Gönderme işlevinin artık desteklenmeyeceğini bildirmesiyle. CoinDesk, Strike'a yorum için ulaştı.

Libertaryen olan ve daha önce Bitcoin'i merkez bankacılığına ve enflasyona karşı güvenli bir sığınak olarak öven Devlet Başkanı Milei, Aralık 2023'te, ülke yıllık üç haneli enflasyonla karşı karşıya kaldığında göreve başladı. O zamandan beri, hükümetin büyüklüğünü ve kapsamını azaltmada bir miktar başarı elde etti ve Arjantin, bu yıl 2011'den bu yana ilk kez aylık bütçe fazlası açıkladı. Aylık enflasyon oranı Ocak ayındaki %20.6'dan ve bir önceki aydaki %25.5'ten Şubat ayında %13.2'ye düştü. Ancak, yeni VASP yasasını herkes olumsuz bir şekilde görmüyor. Bir Arjantinli, ülkenin daha fazla yabancı yatırıma erişmek için yeni düzenlemenin gerekliliğini belirtti.