Arjantin ve Brezilya Kendi Stellar Sabit Koinini Aldı

Settle Network ve Stellar, Latin Amerika'da iki sabit koin çıkarıyor. ARST, Arjantin pesosuna, BRLT ise Brezilya realine bağlıdır.

Settle Network, değişim ve sınır ötesi ödemeler için Latin Amerika'daki en büyük dijital varlık yerleşim ağı iken Stellar, Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb tarafından finansal kurumları kripto para birimi ödemeleri yoluyla birbirine bağlayabilen bir altyapı sağlamak için oluşturulan bir blokzinciridir.

Arjantin pesosu ve Brezilya reali kadar zarar görmüş olan ve geçen yıl dolara göre değerlerinin sırasıyla %30 ve %20'sini kaybeden sabit para birimleri için sabit koin çıkarılmasının nedeni kullanıcıların, paralarını bir blokzincirde çalıştırarak borsalar arasında daha kolay işlem yapabilecek olmaları. Bunun sayesinde, kullanıcılar piyasalarda uğraşmak istiyorlarsa, itibari paradan kriptoya işlem yapmakla ilgili karmaşık prosedürler ortadan kalkacak.

Settle Network Başkanı Pablo Orlando, bu önemli adım hakkındaki düşüncelerini bu şekilde dile getirdi:

“Yeni Settle Network ve Stellar sabit koinleri ARST ve BRLT, kullanıcıların sanal olarak Arjantin Pesosu (ARS) göndermelerine ve bunları saniyeler içinde Brezilya Reali'ne (BRL) dönüştürmelerine olanak tanıyarak uluslararası para havaleleri ve sınır ötesi olanaklar için yeni bir ödeme olanakları dünyası açacak.”

Arjantin ve Brezilya ekonomileri koronavirüs salgınından çok etkilenmiş olsa da, Settle Network'ün hareketi orta vadede stratejiktir - Brezilya ve Arjantin, Güney Amerika'nın en büyük iki ekonomisidir.

Bununla birlikte, bölgede yaygın olan büyük bürokrasiler ve sosyal eşitsizlik, nüfusun önemli bir yüzdesinin bankasız veya yetersiz bankaya sahip olmasına yol açmıştır. Brezilyalı FinTech firması Airfox tarafından yapılan araştırma, Brezilya'nın toplam nüfusunun yaklaşık %44'ünün banka hesabına sahip olmadığını ortaya koymuştur.