Arjantin ve El Salvador Bitcoin İçin Bir Araya Geldi

Bitcoin’in öncüsü El Salvador ve kripto para dostu başkan adayını seçen Arjantin’in yetkilileri, Bitcoin’in benimsenmesi konusunda görüşmeler gerçekleştirdi.

Arjantin Ulusal Menkul Kıymetler Komisyonu’nun (CNV) açıklamasına göre, iki ülkenin yetkilileri Bitcoin'in yaygınlaşması hakkında bir araya geldi. Görüşmelerde dijital varlıklarla ilgili iş birliği anlaşması masaya yatırıldı. CNV’nin üst düzey yetkilileri, El Salvador’un Bitcoin’i nasıl regüle ettiğini öğrenmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdi. Aynı zamanda, Arjantinli yetkililer, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kullanma deneyiminden yararlanarak bir anlaşma imzalamayı planlıyor.

Toplantıda, El Salvadorlu yetkili Juan Carlos Reyes, 2021 yılından bu yana Bitcoin konusundaki deneyimlerini Arjantinli yetkililerle paylaştı.

Arjantin regülatörünün başkanı Roberto Silva, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "El Salvador hükümeti sadece Bitcoin kullanımında değil, daha geniş çapta dijital varlıklar konusunda da küresel bir lider olduğunu kanıtladı. Onlarla olan ilişkilerimizi güçlendirmeyi ve muhtemel iş birliği anlaşmalarını artırmayı hedefliyoruz.'' cümlelerine yer verdi.