Arjantinli Çiftçiler, Tokenleştirilmiş Ürünler İçin Bir Alım-Satım Platformundan Destek Alabilir

Arjantin'in hiperenflasyonu ve koronavirüs salgınının ekonomik etkileri arasında mücadele eden çiftçiler, kısa süre sonra tarımsal varlıkların blokzincir teknolojisini kullanarak tokenleştirilmesiyle rahatlayabilir.

Bugün (28 Ocak Perşembe günü) yapılan bir basın açıklamasına göre, blokzincir altyapı sağlayıcısı CoreLedger ve yakında piyasaya sürülecek olan bir alım-satım platformu, ülke içinde dijital bir ekonomi yaratmayı hedefliyor.

CoreLedger'ın teknolojisinin, çiftçilerin tokenize edilmiş tarım varlıklarını bu platformdaki diğer herhangi bir tokenize edilmiş varlık ile kullanmalarına ve alım-satım yapmasına izin vermesi bekleniyor.

Örneğin, basın açıklamasına göre soya fasulyesi; sığır, mısır veya Arjantin pezosu için ticarete konu olan varlığa dayalı bir para birimi gibi çalışacak. Bu platform üzerinden varlıklar hem ulusal hem de uluslararası yatırımcıların kullanımına sunulacak. CoreLedger'in CEO'su Johannes Schweifer, mevcut durum ile alakalı bu şekilde bir yorumda bulundu:

"Enflasyondan muzdarip bir ülkede, fiziksel olarak desteklenen varlıklara erişim, bu çiftçiler için hayatta kalmak ve gelişmek arasındaki fark olabilir."