ARPA, Amazon Web Services ile İş Birliği Duyurdu

ARPA, güvenli bilgi işlem doğrulayıcılarının Amazon Web Services’de (AWS) yayında olduğunu duyurduğu bir paylaşım yaptı:

AWS'deki ARPA güvenli bilgi işlem doğrulayıcıları, ARPA'nın blokzincir tabanlı çok taraflı bilgi işlem ağı sayesinde güvenli bir motor sağlıyor. Kullanıcılar özelleştirilmiş uygulamalarını veya devrelerini bunun üzerine güvenli bir hesaplama yöntemiyle işleyebilirler. ARPA ana ağı, kriptografik olarak özel akıllı sözleşmelere, birçok kullanımda veri gizliliğine ve ölçeklenebilir hesaplama parçalamasına olanak tanıyor. Tek tıklamayla tam işlevli bilgi işlem doğrulayıcısını AWS'de dağıtarak kullanıcılar, özelleştirilmiş uygulamalarını güvenli bir hesaplama yönteminde işleyebilir. Listelenen ürün, kullanıcıların yerel olarak özel hesaplama kurmasına ve kıtalar arasında bir ağ çalıştırmasına olanak tanır.

Duyuruda, otonom ağ oluşturma, daha kolay kullanımlı bir programlama dili ve ARPA ana ağına erişerek hesaplama gücü sağlamaktan yararlanmak da dahil olmak üzere hesaplama doğrulayıcısının daha fazla özelliğinin piyasaya sürüleceği de belirtildi.

ARPA'nın kurucu ortağı ve CEO'su Felix Xu, şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Bu gerçekten dikkate değer bir dönüm noktası. Güvenli bilgi işlem ihtiyaçları olan bireyler ve işletmeler artık bu şaşırtıcı teknolojiden kolayca yararlanabilir ve Amazon Web Services tarafından güçlendirilen ARPA çok partili hesaplamayı kullanarak güvenli hesaplamalar gerçekleştirebilir. Bu, gizliliği koruyan bilgi işlemin toplu olarak benimsenmesini sağlamak için harika bir ilk adım olacak.”