Astar (ASTR) Neden Yükseldi? -19.06.2023

Sota Watanabe'nin 2019 yılında kurduğu Astar (eski adıyla Plasm), Polkadot üzerinde EVM, Web Assembly ve Katman 2 çözümlerini destekleyen çok zincirli bir merkeziyetsiz uygulama merkezidir. ASTR, ağın yerel ve yönetim tokenıdır. ASTR token sahipleri ağ yönetimine katılabilmekte, işlem ücretlerini ödeyebilmekte ve token’ı kilitleme (stake) yöntemiyle ödüller kazanabilmektedir.

Astar, Web 3.0 ekosisteminde akıllı sözleşmeler yapmak için merkezi olmayan uygulamaların (dApps) geliştirilmesi için geliştirilmiş bir platformdur. Uygulama geliştiricileri için blokzincire özel bir ödül sistemi bulunmaktadır. Ağın stake ödüllerinin neredeyse yüzde ellisi uygulama geliştiricilerine verilmektedir.

ASTR’de son 7 gün içinde yaklaşık %12 son 24 saatte ise %2.8’lik yükseliş gerçekleşti. Astar Network geçtiğimiz günlerde Web3'ün milyarlarca insan tarafından benimsenmesini sağlamak amacıyla Astar 2.0 vizyonunu tanıttı. Astar 2.0 vizyonu ağın tokenomiğini, organizasyon yapısını ve teknolojik temellerini ağın Web3 atılımlarını mümkün kılma hedefiyle uyumlu hale getirerek Astar ekosistemi için uzun vadeli amaç ve hedeflerin ana hatlarını çiziyor. Bu gelişmeyi ASTR’nin son günlerdeki yükselişinin nedenlerinden biri olarak görebiliriz