Astar (ASTR) Neden Yükseldi? -8.11.2022

Sota Watanabe'nin 2019 yılında kurduğu Astar (eski adıyla Plasm), Polkadot üzerinde EVM, Web Assembly ve Katman 2 çözümlerini destekleyen çok zincirli bir merkeziyetsiz uygulama merkezidir. ASTR, ağın yerel ve yönetim tokenıdır. ASTR token sahipleri ağ yönetimine katılabilmekte, işlem ücretlerini ödeyebilmekte ve token’ı kilitleme (stake) yöntemiyle ödüller kazanabilmektedir.

Astar, Web 3.0 ekosisteminde akıllı sözleşmeler yapmak için merkezi olmayan uygulamaların (dApps) geliştirilmesi için geliştirilmiş bir platformdur. Uygulama geliştiricileri için blokzincire özel bir ödül sistemi bulunmaktadır. Ağın stake ödüllerinin neredeyse yüzde ellisi uygulama geliştiricilerine verilmektedir.

ASTR, son 24 saatte %6.72 yükselişiyle yaklaşık 0.92 TL’den işlem görüyor. ASTR’nin tüm piyasalardaki işlem hacmi ise %55.10 yükselişle birlikte yaklaşık 25 milyon USD olarak görünüyor. ASTR’deki bu yükselişin başlıca nedeninin yıllık 40 milyar USD’yi aşan geliriyle Japonya'nın en büyük mobil operatörü olan NTT Docomo ile gerçekleştirdiği iş birliği olduğunu söyleyebiliriz.