ATTN, Dinamik NFT'lerin Oluşturulmasını Güçlendirmek için Chainlink'i Entegre Edecek

ATTN, bugün (10 Şubat Çarşamba günü), web sitesi üzerinden yaptığı bir paylaşımla ATTN’nin NFT platformu Antasy için geliştiricilere dinamik NFT'ler ve oyunlar oluşturmaları adına güç vermek üzere pazar lideri oracle ağı Chainlink ile teknik bir entegrasyon başlattığını duyurdu.

Entegrasyon, Antasy platformu NFT'lerinde ve oyunlarında rastgele özellikler ve öğeler oluşturmak için Chainlink Doğrulanabilir Rastgele İşlevini (VRF) kullanmak da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri kapsayacaktır. Ayrıca ATTN duyuruda, kullanıcıların zincirler arası NFT pazarında alım-satımı yapılabilen tokenler ve NFT'ler için adil piyasa fiyatları belirlemelerini sağlamak adına yaygın olarak kullanılan Chainlink Fiyat Akışını da entegre etmeyi planladıklarını da belirtmiştir. Son olarak, yakında çıkacak e-spor platformunu desteklemek için e-spor sonuçlarından başlayarak, çok çeşitli zincir dışı kaynaklardan Antasy platformuna veri getirebilmek adına Chainlink’in esnek altyapısından yararlanmak istediklerini de belirterek duyuruda şunları da açıklamışlardır:

“Antasy, sanatçıların, koleksiyoncuların ve oyuncuların birden çok blokzinciri ortamında NFT'leri oluşturmasını ve yönetmesini sağlar. NFT pazarımızı oluştururken, kullanıcılarımızın dinamik NFT'ler (oracle'lardan gelen harici verileri değiştirebilen ve bunlara tepki verebilen NFT'ler) oluşturmak için birkaç temel araca ihtiyacı vardır. Bu oracle özelliklerden bazıları şunları içerir: NFT'ler için adil piyasa döviz kurlarını belirlemek adına güvenli fiyat oracle'ları, doğrulanabilir rastgelelik ve e-sports gibi belirli zincir içi eylemleri tetiklemek için çeşitli veri kaynaklarının zincir üzerindeki turnuvalarını belirleyen ve ödemeleri tetikleyen maç sonuçları. Chainlink, geliştiricilere tüm bu araçları en yüksek güvenlik standartlarında sağlıyor.”