Avalanche (AVAX) Neden Düştü?- 29.08.2022

Avalanche (AVAX), Avalanche blokzincir ağını temel alan kripto para birimidir. Akıllı sözleşmeler ve dApps (merkezi olmayan uygulamalar) gibi unsurların kullanımını daha kolay ve hızlı hale getirmeyi amaçlamaktadır.

AVAX’ın son 24 saatte %8 düşüşle yaklaşık 338 TL’den işlem görüyor. Bu düşüşün temel nedeni Crypto Leaks'in 26 Ağustos tarihli bir raporuna dayandırılabilir. Zira raporda , Layer 1 blokzincirinin geliştirme şirketi Ava Labs'ın AVAX token arzının ve Ava Labs hisselerinin yaklaşık %1'ini hukuk firması Roche Freedman'a, firmanın bazı rakiplerine karşı toplu davalar açması için ödeme olarak tahsis ettiği iddia ediliyor.

Ava Labs kurucusu ve CEO'su Emin Gün Sirer Twitter’da yaptığı açıklamayla bu iddiayı yalanlasa da Binance CEO’su CZ’nin konuya ilişkin Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında kullandığı “Bu çok çılgınca. Bunun doğru olup olmadığından emin değilim, ancak videoların deep fake olmadığını varsayarsak... Ve tabii ki binance hedefti. Biz rakip bile değiliz.” ifadeleri global bir borsa AVAX’ı delist mi edecek?” soruları sorulmasına neden oldu. CZ, daha sonra bu paylaşımını silse de bu gelişmenin AVAX’ın fiyatına şu an için olumlu bir yansıması olmadı.