Avalanche (AVAX) Neden Yükseldi? -2.02.2023

Avalanche (AVAX), Avalanche blokzincir ağını temel alan kripto para birimidir. Avalanche akıllı sözleşmeler ve dApps (merkezi olmayan uygulamalar) gibi unsurların kullanımını daha kolay ve hızlı hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Avalanche, merkeziyetsiz finans uygulamaları, finansal varlıklar ve diğer hizmetler için ortak bir platform görevi görmektedir. Merkeziyetsiz bir platform olan Avalanche üzerinde isteyen herkes akıllı sözleşme çalıştırabilir, kendi dijital varlıklarını oluşturabilir ve ticaretini yapabilir. Avalanche’ın geliştirici ekibi Ava Labs, Avalanche’ın standart bir şekilde, bir saniyenin altında işlem tamamlama özelliğine sahip olan ilk akıllı sözleşme ağı olduğunu ifade etmektedir. Platformun yerel kripto para birimi AVAX’tır. Bu token, ücretleri ödemek ve staking yoluyla ağı güvence altına almak için kullanılır. Ayrıca AVAX üzerinde oluşturulan çoklu alt ağlar arasında temel bir hesap birimi sağlar. Avalanche ağına ilgi gösterilmesinin nedenlerinden biri de dolaşımda olan arzın zaman içinde azalmasına yardımcı olan işlem ücreti yakma mekanizmasıdır.

AVAX, son 24 saatte %14.12 yükselişle birlikte yaklaşık 416 TL’den işlem görüyor. Bu yükselişe doğrulayıcılar için önemli olan yeni bir protokol güncellemesinin yayımlanması etki etmiş olabilir. Nitekim Banff 8 olarak adlandırılan yeni güncelleme, Ava Labs Mühendislik Müdürü Patrick O'Grady'ye göre, önceki sürüm istemciler için desteği optimize etme, eşler arası (P2P) ağ etkileşimini geliştirme ve optimize edilmiş P-Chain doğrulayıcı aramasının işlevlerini destekleme üzerinde doğrudan bir etkiye sahip. Banff 8 güncellemesinin Avalanche için fark yaratabileceği öne sürülüyor.