Avalanche ve Blocknet Entegrasyonu Duyuruldu

Avalanche, zincirlerini var olan hemen hemen tüm diğer blokzincirleriyle birlikte çalışabilir hale getirmek için Blocknet protokolünden yararlanacağını duyurdu.

Blocknet, merkeziyetsiz bir indeksleme sistemi ile Avalanche'ın alt ağlarının gücünü genişleterek merkeziyetsiz uygulamaların (dapp'lerin) Avalanche sözleşmelerini ve işlemlerini diğer blokzincirlerindekilerle birlikte güvenilir bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Ek olarak, Blocknet, zincirler arası ürün geliştirmeye tam olarak odaklanabilmek için kendi zincirini Avalanche'a taşıyacak.

Avalanche indeksleme sisteminin (Mayıs 2021'e kadar tamamlanması bekleniyor) tamamlanmasının ardından, Blocknet ve Avalanche ile inşa eden geliştiriciler, merkeziyetsiz erişilebilir biçimde olan Avalanche zincir verilerini düzenleyebilecek. Aynı zamanda potansiyel olarak her blokzincirde sözleşmeleri düzenleme becerisisi de kazanacaklar.

Blocknet'in kurucu ortağı Arlyn Culwick; bu entegrasyon ile ilgili şu şekilde bir aççıklamada bulundu:

“2018'de Team Rocket izahnamesinin temsil ettiği temel ilerlemeyi gören bir sistem tasarımcısı olarak, Avalanche'ın ilk 6 ayındaki başarısına şahit olmak şaşırtıcı değil. Bir Avalanche alt ağına geçmekten ve zincirler arası teknolojimizle ekosistemine katkıda bulunmaktan heyecan duyuyoruz.”