Avrupa Birliği (AB) Dijital Finans Konularını Değerlendirecek

Avrupa Birliği yetkilileri arasında dolaşıma giren gayri resmi bir belgeye göre, Finansal Hizmetler Komitesi (FHK), Nisan ayındaki yaklaşan bir toplantıda dijital finansı, kripto varlıkları ve potansiyel bir dijital euro gibi konuları ele alacak. AB'nin 27 ülkesi ve Avrupa Komisyonu'ndan yüksek düzeyde temsilcilerden oluşan FHK, önümüzdeki beş yıl için dijital finans, sürdürülebilir finans, AB finans sektörünün rekabet gücü ve ekonomik güvenlik gibi alanlardaki öncelikler ve zorluklar hakkında üyelerinden geri bildirim almayı amaçlıyor.

Kripto varlıkları ve hizmet sağlayıcılarını içeren dijital finans, yeni sıkı yasalara bağlı olarak tartışılacak konuların başında geliyor. Belgede, Piyasalarda Kripto Varlıklar (MiCA) düzenlemesi gibi birkaç yasal paketin zaten kabul edildiği ve dijital varlık ihraççıları ile hizmet sağlayıcılarının AB genelinde faaliyet göstermeleri için lisans rejimleri oluşturulduğu belirtiliyor. Ayrıca, AB'nin 'küresel öncü konumuna' gelmesini amaçlayan dijital euro için yasal planlar gibi önerilen paketler de örnek olarak gösteriliyor.

MiCA'nın kabul edilmesi ve kripto hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerinin, kara para aklama önlemleri gibi çeşitli diğer finansal düzenlemeler aracılığıyla daha da genişletilmesi, kriptonun şimdi AB'deki geniş finans sektörünün bir parçası ve sektördeki ilgili politika önceliklerinin bir parçası haline geldiğini ifade ediyor. Bir endüstri temsilcisi, FHK'nın 10 Nisan'daki toplantısında, geri bildirimlerden elde edilen ana sonuçları sunacağını belirtti.